A Swimathon Film School csapata az Artemisszió Alapítvánnyal összefogva kerti partyt rendez, ahová szeretettel vár minden érdeklődőt, aki megjelenésével, adományával támogatni szeretné vagy már támogatta is a Film Scool projektet. Az esemény facebook oldala itt érhető el, várnak mindenkit szeretettel!
A projektről: a Film School olyan iskola, ahol a tananyagot az élet írja. Filmre. Dokumentumfilmre. Mi annyit teszünk hozzá, hogy elvisszük ezeket a filmeket a középiskolákba, és megnézzük, hogy mit gondolnak róla a diákok. Mert a diákok gondolkodnak, véleményük van és ha lehetőséget kapnak rá, el is mondják. És közben tanulnak. Az életről. A mások életéből, hogy a magukét szebbé tegyék.
A filmjeink mindennapi emberek sorsát mutatják be, épp csak annyi a nehézség, hogy a szereplőknek egy új, sokszor a saját kultúrájuktól eltérő országban kell helyt állniuk. Mit tennél te, ha el kellene hagynod az országodat? Hogy boldogulnál? Hogyan segít a film, hogy átéld ezeket a helyzeteket? Ezeket a kérdéseket feszegetjük a Film Schoolban az Artemisszió Alapítvány munkatársaival szeptembertől a 9. kerületi középiskolák 17-19 éves diákjaival. Az eredményt pedig megosztjuk mindenkivel.

Addig is, on-line itt lehet őket támogatni:
https://2017.swimathon.hu/idegenek-a-kertemben-kulturfurdo/