Rólunk

A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány Magyarország első közösségi alapítványa, 2011 végén jöttünk létre. Célunk a helyi adományozás fejlesztése, a helyi közösségek fejlődését szolgáló tevékenységek támogatása és a lokális identitás erősítése. Olyan meghatározó híd-szereplők szeretnénk lenni, akiken keresztül a helyi civilek és civil ügyek, illetve a magánadományozók, céges támogatók biztonsággal egymásra találhatnak. Alaptevékenységünk: helyi adománygyűjtés, helyi támogatásosztás és közösségfejlesztés. Támogatásainkról a kurátorok és az adományozók együtt döntenek, és a támogatók megismerhetik a támogatott projekt résztvevőit és eredményét.

Egyéb, Swimathonon túli referenciáinkból:

  • https://2017.swimathon.hu/kapcsolat/
  • A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány Hároméves jelentése (2012-2014) itt olvasható el az első három év tevékenységeiről, sikereiről.
  • Öt éven keresztül sikerrel rendeztük meg a Ferencvárosi „Aput a Kapuba” jótékonysági Kupát a kerületi iskolák bevonásával, amelyhez évről-évre

egyre több támogató és résztvevő csatlakozott, s melynek révén közel 3 millió Ft-ot gyűjtöttünk közösségi célokra.

  • 2015-ben, az angol The Funding Network szakmai támogatásával, egy itthon még egyedülálló adománygyűjtő estet rendeztünk. Az Élő Adás programján, egy este leforgása alatt 1.930.000 Ft-ot gyűjtöttünk össze három civil szervezetnek, 70 támogatótól. Az eseményről készült cikkünk itt olvasható (a cikkben még egy korábbi összeg szerepel, a befolyt végső összeg magasabb lett), a VIDEÓNK itt tekinthető meg. 2016-ban, a II. Élő Adás programunkon 2.443.000 Ft támogatást gyűjtöttünk, ugyancsak három civil szervezetnek, cikkünk és videó itt.
  • Két alkalommal szólalt meg a Rádió Ráday civil közösségi netrádiós adásunk, már, cikkünk és visszahalgatható műsoraink itt.

További információk rólunk és programjainkról az alapítvány honlapján.